Cerakote​

HVAD ER CERAKOTE ?

Cerakote er en keramisk belægning, som sprøjtes på med en sprøjte pistol og derefter varmes i ovnen, for at hærde. Der findes dog nogle Cerakote produkter som ikke skal i ovnen. 

Egenskaber

Cerakote har de fordele, at det er meget tyndt, slidstærk, uv-resistent og korrosions beskyttende. Cerakote fåes i over 150 forskellige farver. Forskellige serier holder til mellem 280-980 grader. 

Anvendelse

 Cerakote kan laves på alle materialer, så som metal, plastik og faktisk også træ. Det kan bruges overalt, lige fra motordele og våben – til brusearmatur og køkkengreb. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Process

Først bliver delene affedtet ved at de nedsænkes i et kar med affedtning (Acetone).
Derefter blive delene blæst med Ædelkorund for at opnå den korrekte ruhed på overfladen, så jeg på den måde skaber de bedste forhold for Cerakoten til at hæfte.
Det næste skridt er at varme delene op for at sikre, at der ikke kommer olie eller fedt frem, når Cerakoten skal hærdes. 
Så fremt der ingen olie eller fedt kommer frem, bliver delene malet og derefter hærdet i ovnen. Dette forgår ved mellem 65-150 grader, alt efter hvilket materiale det bliver lavet på. 
Scroll to Top